Vlasy v ročních období - kadeřnictví Matrix

10.04.2011 22:22

Kadeřnictví Praha 9 Prosek - salon Matrix

Co vlasům neprospívá a naopak. Po dlohé zimě, přichází letní období, na které se všichni těšíme. Zvětšený přísun slunečního světla prospívá psychické svěžesti, dobré náladě a taky kladně působí na zdraví našich vlasů.

V létě konzumujeme více minerálů a vstřebáváme do sebe i více stopových prvků. Začnou se nám zlepšovat kožní problémy, vlasy nám už tolik nevypadávají a mi si toho buďto vůbec nevšimneme neboť stím nemáme problém a nebo naopak..., ta změna nám přinese velkou úlevu, radost..., sílu... a dobrou náladu.

Letní období vyžaduje letní svěží účes nebo barvičku a melír by se taky mohl hodit. Pro nás dámy a slečny je to pádný důvod, proč si zaskočit do svého oblíbeného kadeřnictví.

Sluníčko a zdravé vlasy

Ve skutečnosti je jedno, zda jsou vlasy kudrnaté, rovné, blonďaté, zrzavé nebo tmavé - slunce působí na všechny vlasy stejně. V případě, že jsou vlasy již poškozené, jsou taky výrazně citlivější na UV záření. U těchto vlasů může dojít k poškození mnohem rychleji, než u zdravých vlasů. Některá kadeřnictví dnes nabízejí ozdravné regenerační kůry, které poškozeným vlasům výrazně pomohou a urychlí ozdravující proces - můžete přijít i k nám do našeho kadeřnictví Matrix v Praze 9, nabízíme regenerační kůry Biolage

Chraňte své vlasy a pečujte o ně

Nejlépe své vlasy ochráníme různými klobouky a slunečníky. Na pomoc si můžeme stínem, kde sluníčko tolik nepálí. Vhodné přípravky k ochraně jsou různé laky na vlasy, pěnová tužidla a gely s UV filtrem.

Občasný balzám jako lék z přírody pro Vaše vlasy.

Pokud už třeba náhodou sledujete, že s Vašimi vlasy není něco v pořádku, třeba že se začínají třepit, jsou suché, ztrácejí svou sílu, vlasy se lámou se nebo přicházejí o svůj zdravý a krásný vzhled, měli by jste něco podniknout !! Čím dříve to bude, tím méně času a úsilí vynaložíte na nápravu.

Ideálním pomocníkem, který používáme i v našem kadeřnictví je balzám na vlasy nebo zábal například od  Biolage, čte se (Bioláž) vlasy šetrně ošetří a ozdraví, složení je pouze z přírodních výtažků a působí příznivě po delší čas. Na každý druh vlasů se používá rozdílné složení, tak aby napomohl co nejlépe podle poškození vlasů.    

Vlasy v zimním odobí

Vlasy v zimě vypadavají více než v létě. V zimním obdodobí se často střídají teploty, chráníme je tedy čepicemi a pod.. Nedostatek slunce na nás působí stresově. Častěji se nám mastí hlava a tvoří se nám lupy. Vlasy se nám pod čepicemi zapotí a zapaří, tím se výrazně zvyšuje mastivost vlasů. Jezte více vitamínů.

 

Častější mytí vlasů kvalitě nesvědčí

obzvlášť, kyž si musíme vlasy vysoušet féném, aby jsme nenastydli, až půjdeme ven. V zimě trávíme většinu času v přetopených místnostech a naše vlasy na to reagují, začínají být přesušené jsou rozlétané, snadněji se lámou a neudrží účes. V zimním období máme menší přísun vitámínů, minerálů a stopových prvků a naopak zvyšujeme přísun cukrů a tuků. Vyšší pracovní nasazení, zvýšený stres a snížená imunita ovlivňuje kvalitu vlasů zevnitř. 

Ochrana vlasů v zimně

Důležitá je správná volba regeneračních přípravků podle typu vlasů a vlasové pokožky hlavy. Volýme správný šampon i kondicionér pro správnou regeneraci vlasů.

Nejlépe uděláme, když se poradíme se svou kadeřnicí (kadeřníkem), aby nám poradily, jaké vlasové přípravky pro nás budou vhodné. Zvyšujte přísun vitamínů, minerálů a stopovych prvků a nechejte si v kadeřnictví doporučit výživnou a regenerační kůru Biolage (Bioláž).

 

Přejít na kontakt 

Přejít na ceník kadeřnictví

Přejít na hlavní stránku

—————

Zpět


Katalog firem